СБУ виявила схованку з боєприпасами та зброєю у Нацакадемії аграрних наук

Служба безпеки України під час обшуків у будівлі президії Національної академії аграрних наук виявила схованку зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили документацію та речові докази, які можуть підтверджувати протиправні дії чиновників.

Крім того, в ході обшуків у центральному офісі Академії,  розташованому поблизу адміністративних будівель органів центральної виконавчої влади (Офісу президента, Верховної Ради та Кабміну), оперативники спецслужби виявили у підвальних приміщеннях установи арсенал військових засобів ураження.  

Правоохоронці вже ідентифікували та вилучили 4 РПГ, 2 автомати, майже 40 гранат РГД-5 та Ф-1, декілька пістолетів, 2 артилерійські снаряди  та велику кількість набоїв до автоматичної зброї.

Наразі слідчо-оперативною групою та експертами продовжуються обшуки приміщень та вилучення військових засобів ураження.

"У межах розпочатого кримінального провадження, співробітники СБУ проводили обшуки у 3-х областях України для отримання додаткових доказів за фактами заволодіння посадовцями майном Національної академії аграрних наук України. Керівництво Академії також підозрюється у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом та отриманні неправомірної вигоди", - додали у СБУ.