Слідчі встановили ім'я військового, якого обезголовили росіяни

Українські правоохоронці дізналися ім’я українського оборонця, якому на Донеччині росіяни відрізали голову. Однак його поки не можуть розголошувати, поки триває остаточне підтвердження.

Про це повідомив у Telegram-каналі генеральний прокурор Андрій Костін.

Також встановили російських командирів, які можуть бути потенційно відповідальними за обезголовлення українського військового. Цю інформацію зараз теж перевіряють.

«Цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста росії. Кожен світовий лідер, який тисне руку путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства», — написав Костін.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про жорстоке вбивство українського військового на Донеччині. Під час проведення аеророзвідки українські оборонці виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. На його капоті лежала відрізана голова українського бійця.

Правоохоронці вже розпочали досудове розслідування.

За даними українських воїнів, військові одного з підрозділів рф у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та стинати їм голови.