Спільні навчання України та США у Чорному морі: кораблі РФ знов створювали перешкоди для маневрів

Протягом 2 днів флагман Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» і корабель Берегової охорони США HAMILTON відпрацьовували спільні навчання у Чорному морі. Російські кораблі знов створювали додаткові ускладнення для маневрів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"За задумом навчань відбувалася взаємодія двох прикордонних кораблів із долученням корабля ВМС України «Старобільськ».  Екіпажі відпрацювали злагоджені дії тактичної групи з припинення провокацій в морі та відбиття нападу з неба за стандартами НАТО", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ДПСУ зазначили, що відпрацювання складних елементів маневрування, ухиляння від повітряної атаки та організація протидиверсійної оборони корабля – всі елементи навчань традиційно відбувалися під спостереженням кораблів РФ.

"Прикордонні кораблі і кораблі ЧФ РФ не просто спостерігали, а створювали додаткові ускладнення для маневрів – оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку і традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації", - повідомили українські прикордонники.

Нагадаємо, 8 травня корабель Берегової охорони США HAMILTON прибув в Україну для спільних навчань в Чорному морі, за якими пильно відстежували та супроводжували своєю присутністю кораблі РФ.