Співзасновнику «ПриватБанку» Боголюбову оголосили підозру через виїзд за кордон за чужим паспортом

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому співвласникові «ПриватБанку» Геннадію Боголюбову. А також прикордоннику, який сприяв йому в незаконному перетині кордону.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, Боголюбов у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом Київ — Хелм, хоча, згідно з базами даних України, кордон не перетинав.

Правоохоронці встановили, що Геннадій Боголюбов виїхав із країни за недійсним паспортом громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.

А сприяв йому начальник однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин», зазначає ДБР.

За даними слідства, затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Польським прикордонникам Боголюбов пред’явив уже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Як писала «Українська правда», покликаючись на власні джерела, наразі Боголюбов перебуває в Австрії.

Боголюбову та прикордоннику повідомили про підозру в незаконному переправленні людей через державний кордон (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Окрім того, Боголюбову повідомили про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Прикордонника вже затримали, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 мільйонів гривень.