Суд звільнив з-під варти фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського

Винного в приховуванні інформації про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського звільнили з-під варти.

Цю інформацію Громадському підтвердив адвокат фігуранта Володимир Сергет.

"У нього закінчився запобіжний захід, тому були відсутні підстави тримання під вартою", - сказав адвокат.

Раніше Ігор Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника та організатора злочину — Владислава Мангера та Олексія Левіна (Москаленка).

Натомість Ігор Павловський лишався під вартою за двома іншими обвинуваченнями — створення злочинної організації на Херсонщині та викрадення транспортних засобів.

Адвокат Павловського зазначив, що 24 листопада сплинув термін тримання під вартою його підзахисного, який не був продовжений прокуратурою. Водночас в Офісі генерального прокурора нам не прокоментували цю інформацію.

Також на волі опинився водій Павловського та свідок у справі Гандзюк Валерій Одінцов, який проходив підозрюваним у справі щодо викрадення транспортних засобів. Він уклав угоду зі слідством. Про це свідчить рішення суду.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.