Спікер Палати представників презентував окремі законопроєкти щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Спікер Палати представників Майк Джонсон на закритому засіданні презентував чотири окремі законопроєкти щодо американської допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки. За них мають проголосувати до кінця тижня.

Про це повідомляє видання The Hill.

Там зазначають, що така стратегія Джонсона «засмутила» багатьох представників консерваторів, оскільки він, за словами депутатки Марджорі Тейлор, буквально порушив свою обіцянку.

План Джонсона полягає у процедурному голосуванні окремо за чотири законопроєкти, пише The Hill. Четвертий законопроєкт — про пріоритети національної безпеки — за словами Джонсона, включатиме арешт російських активів та використання їх для допомоги Україні, надання допомоги у кредит, нові санкції проти Ірану та заборону TikTok.

Під час розмови з журналістами спікер Палати представників розповів, що перед закритим засіданням його телефон «розривався від дзвінків депутатів», які пропонували свої ідеї. На його думку, серед усіх американських парламентарів був консенсус щодо того, що потрібно проголосувати за усі ці заходи незалежно одне від одного.

За словами Джонсона, текст законопроєкту опублікують «дещо пізніше» у вівторок, а депутатам дадуть 72 години на його вивчення.