Сили ППО уничтожили вночі над Україною 19 «Шахедов»

У ніч проти 19 червня російські війська атакували Україну 21 ударним дроном типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони вдалося знищити 19 цілей.

Про це повідомив у Telegram-каналі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За його даними, російські війська запускали «Шахеди» з районів російського Приморсько-Ахтарська та мису Чауда, що в окупованому Криму.

До відбиття атаки залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил і мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Внаслідок бойової роботи вдалося знищити 19 «Шахедів» у межах Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Хмельницької та Львівської областей.

Як повідомив глава Кіровоградської ОДА Андрій Райкович, внаслідок ворожої дронової атаки вночі 19 червня в Олександрійському районі в кількох приміщеннях пошкоджені вікна. Минулося без постраждалих.

За даними Херcонської ОДА, під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією  області знищили 6 Shahed-131/136.

На Миколаївщині Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено вночі один «Шахед». У Первомайському районі зафіксовано падіння уламків збитого БпЛА. Постраждалих немає, повідомив глава ОДА Вітлій Кім.

На Дніпропетровщині оборонці неба знищили вночі 4 «Шахеди»: по два – у Криворізькому та Нікопольському районах, зазначив глава ОДА Сергій Лисак.

Крім того, за даними глави Хмельницької ОДА Сергія Тюріна, сили ППО ЗСУ вночі знищили один ворожий БпЛА типу «Shahed». Місце падіння уламків встановлюється. Звернень щодо травмованих, загиблих та пошкодження майна не надходило.