Сирський запропонував Зеленському подвоїти військовим на "нулі" бойові виплати - "Слуга народу"

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Руслан Горбенко заявив, що головнокомандувач ЗСУ Сирський запропонував президенту Володимиру Зеленському подвоїти "бойові" виплати військовим, які захищають Україну на передових позиціях фронту/

Про це повідомляє Телеграф.

Горбенко зазначив, що під час його поїздок на фронт до нього неодноразово зверталися військовослужбовці з проханням збільшити бойові виплати.

"Вони хотіли б отримувати надбавку за бойові не 100 тисяч гривень, а 200 тисяч. Це можна робити? Так, можна! І є така пропозиція від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який запропонував президенту подвоїти ці виплати для мотивації хлопців, які бажають битися і воювати", - заявив депутат.

За його словами, гроші в бюджеті на таку індексацію можливо знайти шляхом звільнення з лав ЗСУ тих, хто не бажає воювати.

"Я не бачу сенсу тримати таких людей в лавах нашої армії, краще ці кошти, які вивільняються (вони ж не будуть отримувати зарплату), спрямувати на додаткову мотивацію хлопців, які бажають воювати, захищати свою країну", - підсумував Горбенко.