Тарифи на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону залишаться незмінними

Тарифи на тепло та гарячу воду в Україні залишать без змін до кінця опалювального сезону. 

Відповідний меморандум уряд погодив на нараді з питань тарифної політики у сфері централізованого теплопостачання 20 січня, передає пресслужба Кабінету міністрів.

«Усі гілки влади об’єдналися, щоб захистити людей від неконтрольованого зростання тарифів. Ми цінуємо, що це спільне рішення з головами міст містить пункт про непідвищення тарифів на опалення й гарячу воду для українців», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Рішення не підвищувати тарифи він пояснив підтримкою громадян під час «коронакризи».

Окрім тарифів у напрацьованому меморандумі погодили також реструктуризувати борги місцевих теплокомуненерго перед «Нафтогазом» та дозволити їм укладати річні договори з ним за вигідною ціною.

У нараді взяли участь члени Асоціації міст України (зокрема мери Києва, Вінниці, Кривого Рогу, Маріуполя та Кропивницького), очільники Міненергетики та Міністерства розвитку громад і територій, заступники керівника Офісу президента, керівник національного регулятора у сфері тарифів та комунальних послуг (НКРЕКП) та голова «Нафтогазу».

«Нам вдалося досягти розуміння з центральною владою щодо необхідних кроків для недопущення кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», — цитує пресслужба уряду голову Асоціації міст України, мера Києва Віталія Кличка.

Шмигаль доручив міністрам та головам НКРЕКП і «Нафтогазу» до 25 січня подати до Кабміну проєкт відповідного меморандуму.