Тисяча гривень за COVID-вакцинацію: в уряді повідомили про нові умови виплати

Витратити одну тисячу гривень, які обіцяють почати виплачувати з 19 грудня усім вакцинованим проти COVID-19 українцям, можна буде лише упродовж чотирьох місяців після дня надходження коштів.

Про це повідомила заступниця міністра економіки Ірина Новікова, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів.

Так, взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія». На другому етапі (третій квартал 2022 року) уряд запропонує альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

«Через застосунок "Дія" громадянин, що бажає взяти участь у програмі, проходитиме перевірку на відповідність встановленим критеріям програми. Важливо — якщо ви вакциновані, краще вже згенерувати сертифікати про вакцинацію, не чекати старту програми», — сказала Новікова.

Вона уточнила, що учаснику програми відкриватимуть віртуальний рахунок, який буде безплатним, комісій за обслуговування не буде.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив, що всі вакциновані проти коронавірусу українці отримають по одній тисячі гривень, які можна буде витратити на конкретний перелік послуг. За його словами, програма стартує 19 грудня.