У 59-й бригаді проведуть перевірку щодо обставин втрат особового складу

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доручив начальнику Військової служби правопорядку ЗСУ відвідати зону відповідальності 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка для перевірки обставин щодо нещодавніх втрат особового складу.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, раніше парамедикиня Катерина Поліщук (Пташка) закликала Володимира Зеленського, як верховного головнокомандувача, провести перевірку дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади, у якій вона служила.

«… у звʼязку з “геніальними” посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Богданом Шевчуком останнього було призначено на посаду кбр 59 ОМПБр… Оскільки тисячі військових досі залишаються виконувати бойові завдання під керівництвом Шевчука, прошу … звернути увагу та провести службову перевірку», — написала Поліщук.

Своєю чергою офіцер 59-ї бригади Сергій Цехоцький у коментарі Громадському заявив, що Катерина Поліщук не служила у бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.

За його словами, якби він став свідком того, що описувала Пташка, точно відреагував би на це, оскільки має на це право, відповідні знання та досвід. Офіцер 59-ї бригади також стверджує, що їх командир, попри свій молодий вік, «зі шкіри пнеться», щоб щось зробити та забезпечити.

«Він весь час в русі, не сидить в штабі просто, він їздить по підрозділах там і так далі. Це реально боляче, б'є по моральному духу, і взагалі таке не можна виносити на простір», — заявив Цехоцький.