У базу "Миротворця" потрапив весь екіпаж літака, який аварійно сів в Підмосков'ї

У базу "Миротворця" занесли екіпаж літака, який прямував у Крим і аварійно приземлився в Підмосков'ї за свідоме порушення державного кордону України. Про це повідомляється на сайті "Миротворець".

Так, до "чистилища" потрапили пілоти Дамір Юсупов і Георгій Мурзін, а також бортпроводники Дмитро Івліцький, Алія Слякаєва, Дмитро Гончаренко, Надія Вершиніна та Яна Ягодіна. Усі вони – жителі російського Єкатеринбурга.

Так, причиною занесення в базу зазначено "за неодноразове свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим. Участь у спробах легалізації анексії АР Крим. Співучасть у нелегальному переміщенні людей і вантажів на окуповану російськими загарбниками територію".

Як повідомлялось, лайнер А321, на борту якого знаходилися 234 людини, в тому числі сім членів екіпажу, в четвер слідував рейсом з Москви до Сімферополя. При наборі висоти лайнер зіткнувся зі зграєю чайок. В результаті екіпаж посадив судно на кукурудзяному полі біля села Рибалки, приблизно в кілометрі від злітно-посадкової смуги аеропорту. Літак приземлявся з прибраним шасі. Пасажирів евакуювали з салону по надувних трапах. Як відзначили в Росавіації, пожежі на борту А321 не було. За уточненими даними МОЗ РФ, в аварії постраждали 23 пасажира, в тому числі п'ятеро дітей. Всі вони госпіталізовані. Їх стан оцінюється як середньої тяжкості.