У Держрезерві "миші з'їли" 2700 вагонів зерна - МВС

Аудит Держрезерву виявив недостачу зерна на суму понад 800 млн гривень. Про це повідомив радник голови МВС Михайло Апостол в Facebook.

"Майже 2 700 вагонів зерна, які повинні були знаходитися на зберіганні в Держрезерві, з'їли миші. Сума збитків понад 800 млн гривень", - написав він.

Також зазначається, що в філії агентства в Чорткові на Тернопільщині на складах зафіксована недостача зерна, яке б помістилося у понад 150 вагонів-зерновозів.

За словами колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого, ця недостача була виявлена ​​в ході аудиту, пише DT.ua.

"Досі немає чіткого розуміння, що відбувається із мобілізаційним резервом. Проведені нами аудити продемонстрували кричущі зловживання, значні втрати запасів. Лише зерна ми недорахувалися на більш як 800 мільйонів гривень, загалом уже зафіксували збитків на понад мільярд гривень. А сам Держрезерв заповнений на 3% від норми накопичення, тобто того максимуму, який там може бути", - зазначив Погорілий.

Ексглава Держрезерву підкреслив, що мова йде про привласнення державного майна.

"Тобто певний товар за документами на складах є, але під час перевірки з'ясовується, що його вже немає. На одному з підприємств ми не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому — майже 20 тисяч, на третьому — 112 тисяч тонн. От уже 150 тисяч тонн зерна, які буцімто у нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані", - додав Погорілий.