У Кропивницькому викрили ділка, який хотів нелегально вивезти з України комплектуючі до вертольотів Мі-8

Правоохоронні органи України затримали колишнього посадовця Кропивницького СІЗО, який незаконно продавав за кордон деталі до вертольотів МІ-8.

Про це повідомили Служба безпеки України й Офіс генерального прокурора.

Слідчі встановили, що затриманий хотів продати допоміжні газотурбінні двигуни й навігаційну апаратуру для багатоцільових вертольотів Мі-8. Для пошуку потенційних покупців він розміщував оголошення на спеціалізованих сайтах.

Потім за допомогою сервісів міжнародних вантажоперевезень він переправляв складники до вертольотів іноземним замовникам.

За даними слідчих, щоб приховати нелегальний експорт, фігурант вносив неправдиві дані до товарно-транспортних декларацій.

Чоловіка затримали в одному з поштових відділень міста, коли той намагався оформити «вантаж».

У правоохоронних органах розслідують джерела походження та кінцевого отримувача вертолітного обладнання й готуються передати вилучене майно Збройним силам України.

Затриманому повідомили про підозру в порушенні порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України). За це йому загрожує ув'язнення на термін до 3 років.