У Києві стріляли в казахського опозиціонера

Сьогодні, 18 червня, у Шевченківському районі Києва відбулася стрілянина: невідомий вистрелив у громадянина Казахстану, який разом з дружиною перебував в авто. Правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомив Офіс генпрокурора

До столичної поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Віктора Ярмоли чути постріли. На адресу одразу виїхали слідчі.

За даними ЗМІ, потерпілим виявився казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, який відомий своєю критикою влади Казахстану.

Замах стався неподалік будинку, де мешкають опозиціонер та його дружина, теж журналістка. Подружжя живе в Україні з 2014 року, обидва мають статус біженців.

За попередніми даними, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебував Садиков з дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

Наразі Садиков перебуває у лікарні у важкому стані.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство журналіста (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Правоохоронці вживають заходів для встановлення нападника.