У Києві затримали мінера мосту Метро

Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро у Києві. Міст залишився цілим. Про це повідомляє Патрульна поліція Києва.

«15:20 чоловіка, який повідомив, що має вибухівку та погрожує підірвати міст Метро затримали», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Lb.ua, начальник Головного управління Національної поліції Андрій Крищенко розповів, що у затриманого не було бомби.

"У нього був якийсь балон, до якого йшли проводи, а в руці - пульт управління. Коли вже під'їхали наряди, поспілкувалися з ним, встановили його особу - це житель Києво-Святошинського району, місто Вишневого, 1988 року народження. У нього є два дрібних адміністративних правопорушення, нічого кримінального за ним не було", - сказав Крищенко на брифінгу біля моста.

Під час переговорів виявилося, що мінер не був адекватний, перебував у збудженому стані. Тому, коли його вдалося відвернути, була проведена операція по затриманню.

"Це був муляж, там знаходилася земля (візуально). Його доставили в райуправління, викликали медиків, в тому числі бригаду психіатричної допомоги", - розповів Крищенко.

Розпочато кримінальне провадження за статтею про неправдивому повідомленні про мінування.

Раніше вдень 1 червня надійшло повідомлення про нібито замінування мосту Метро, невідомий чоловік із пакетом заявив, що у ньому вибухівка. Поліція перекрила міст.