У Львові винесли вирок коригувальнику ударів у березні 2022 року по Яворівському полігону

Галицький районний суд Львова виніс вирок коригувальнику ударів по Яворівському військовому полігону, який стався у березні 2022 року. Чоловіка засудили до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори у суді довели, що 73-річний уродженець Львова, колишній працівник КДБ Олександр Косторний співпрацював з агентами фсб рф після початку повномасштабного вторгнення. Чоловік скоригував ракетний удар по Яворівському полігону на Львівщині 13 березня 2022 року. Саме тоді окупанти здійснили масовану повітряну атаку, із використанням близько 30 ракет.

У червні 2022 року СБУ викрила Косторного. За даними слідства, чоловік передавав ворогу інформацію про місця розташування ЗСУ та їх озброєння. Після чого зібрані дані (точні локації з позначками на карті) він надсилав куратору через спеціально прихований чат в телеграм-каналі. Зібрана інформація допомогла військам рф коригувати вогонь по Яворівському полігону в березні 2022 року. Відтак Олександру Косторному оголосили підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Проте чоловік винним себе не вважає, про що неодноразово заявляв. Він стверджував, що насправді надсилав товаришу схему території, де він збирає гриби. Тому його захист наполягав на виправданні підсудного. 

Нагадаємо, вранці 13 березня 2022 року російські війська випустили по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині понад 30 ракет з території рф.

За даними СБУ, тоді загинули понад 60 військовослужбовців та ще 190 людей отримали поранення.