У Міносвіти розповіли, як навчатимуться студенти та школярі після закінчення посиленого карантину

Після завершення посилених карантинних обмежень в Україні з 25 січня студенти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Позиція МОН наступна: за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно», - підкреслив міністр.

Глава МОН зауважив, що заклади вищої освіти самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання. Мовляв, вони «мають широку управлінську автономію та враховують епідситуацію в кожному окремому регіоні».

Також він наголосив, що низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики — однак лише з обов’язковим дотриманням карантинних заходів.

«Переконаний, що більшість здобувачів освіти мріють про повернення до аудиторій, а тому усвідомлюють важливість щоденного дотримання протиепідемічних вимог», - додав Шкарлет.

Як раніше заявляв міністр освіти і науки, учні 9-х та 11-х класів зможуть повернутися до змішаної форми навчання після 24 січня, якщо епідеміологічна ситуація в регіоні буде сприятливою.

Змішане навчання передбачає, що одна група учнів буде ходити на навчання в школу, а інша - вчитися дистанційно. Згодом групи міняються, і ті, хто ходив в школу, переходять на дистанційне навчання.

Щодо учнів молодших класів, то вони зможуть повернутися після закінчення посиленого карантину до повноформатного навчання в школі.