У редакції одеського видання «Думська» провели обшук

Сьогодні зранку, 10 травня, у редакції одеського видання «Думська» правоохоронці провели обшук. Журналісти заявили про тиск з боку влади та висловили протест діям правоохоронців.

Про це повідомляє Громадське.

Головний редактор «Думської» Олег Константинов заявив, що близько 08:30 слідчі Нацполіції та оперативники Служби безпеки України прийшли до редакційного приміщення видання.

За його словами, правоохоронці показали ухвалу Київського районного суду Одеси на проведення слідчих дій.

Константинов зауважив, що в ухвалі вказана адреса будівлі, у якій розташоване приміщення редакції, але не, мовляв, конкретне приміщення.

Він додав, що слідчі дії тривали 4 години, правоохоронці «нічого не вилучили, нічого не знайшли», також вони склали протокол.

«Слідчі дії відбувалися у межах якогось кримінального провадження, до якого ми не маємо жодного стосунку, крім того, що ми писали про нього. Це якісь там земельні питання в Рознянському районі», — сказав головний редактор.

Константинов сказав, що видання пов’язує це з публікаціями, у яких було «дуже багато критики обласного керівництва Одеської області, обласної ради та ВЦА».

Згодом редакція оприлюднила заяву, у якій заявила про тиск з боку влади.

Також головний редактор сьогоднішні дії правоохоронців пов’язав із попередніми слідчими діями, які відбувалися у депутата Одеської облради Михайла Шмушковича. Він є членом редакційної ради «Думської».

У поліції  повідомили, що правоохоронці не вилучали техніку редакції та «жодним чином не перешкоджали роботі масмедіа».

У пресслужбі СБУ сказали, що їхні співробітники та представники Нацполіції проводили слідчі дії за адресами роботи й проживання фігурантів кримінального провадження, які підозрюються у рейдерському захопленні державного майна та розкраданні бюджетних коштів на Одещині.

«Окремо наголошуємо: у межах цього провадження співробітниками СБУ вже повідомлено про підозру депутату місцевої облради, а також його дружині та помічнику», — сказали у СБУ.

Там додали, що для встановлення обставин злочину і притягнення всіх винних до відповідальності триває розслідування, проводиться комплекс слідчих дій та відбуваються обшуки в офісному приміщенні, де розташована редакція «Думської».

«Усі дії правоохоронців проходять із дотриманням законодавства та жодним чином не стосуються журналістської діяльності видання», — підкреслили спецслужбовці.