У травні росіяни розстріляли ще чотирьох українських військових біля Роботиного Запорізької області

Працівники Головного управління розвідки Міноборони України ідентифікували росіян, які причетні до чергового розстрілу українських військовополонених у травні поблизу Роботиного Запорізької області.

Про це повідомили в ГУР.

На відео, яке опублікувала розвідка, видно, як четверо українських військових з піднятими руками без зброї здаються в полон. росіяни змушують їх лягти долілиць, а потім упритул розстрілюють.

Причетними до розстрілу, за даними ГУР, є військові штурмової групи 70 мотострілецького полку (в/ч 71718) 42 мотострілецької дивізії 58 армії південного округу збройних сил рф, що базується у Чечні.

Зокрема, розвідники називають імена чотирьох російських військових: Дмитра Нагорного, Темірлана Абуталімова, Заура Бекова та Юсупа Імаґазалієва, які командували штурмовим батальйоном та ротами.

Крім того, вдалося дізнатися ім’я командувача 70 мотострілецького полку на момент страти українських військових. Ним тоді був підполковник Юрій Абаєв з позивним «Буйвол».

Як кажуть у розвідці, вказані російські військові можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених пізніше у травні 2024 року. Про це свідчать радіоперехоплення розмови росіян із 70-го полку, під час якої один із російських командирів штурмової роти віддав наказ своїм підлеглим розстріляти українських військових.