У Зеленського сказали, що не віддаватиме розмальовані двері ОП художній галереї

Офіс президента України не віддаватиме пошкоджені двері будівлі на виставку, оскільки вважає це вандалізмом, а не об'єктом мистецтва.

Про це повідомила в Instagram речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель.

За її словами, пошкоджені двері Офісу президента сьогодні, 29 березня, відправляють на реставрацію "з метою економії коштів".

"Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс президента не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму", - оттметіла прес-секретар.

Також Мендель додала, що "за цей вандалізм точно повинна бути відповідальність".

"Хто намагався підпалити державний герб України на табличці на вході в Офіс президента, ламав двері та вікна і малював свастику на стіні – кожен повинен відповісти за законом за те, що зробив, в тій мірі, як зробив", - підкреслила вона.

"Право на протест – це законне право, і для влади принципово, щоб люди могли вільно протестувати. На Банковій части збираються протестувальники. Втім, жодному за 30 років незалежності не спадало на думку робити те, що сталося 20 березня", - заявила Мендель.

Нагадаємо, напередодні художня галерея «Речовий доказ» запропонувала Офісу президента викупити двері з будівлі, які пошкодили 20 березня учасники акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.