Україна готова передати до росії тіла загиблих окупантів, але рф не хоче їх забирати - ЗСУ

Україна готова передати тіла сотень загиблих російських солдатів, здебільшого зібрані після боїв у Київській та Чернігівській областях, проте від росії звернення щодо передачі так досі й не надходили.

Про це розповів полковник Збройних сил України, начальник Управління цивільно-військового співробітництва Володимир Лямзін, передає Associated Press.

Він підкреслив, що особисто контролює перевезення тіл російських солдатів, знайдених на підконтрольній території, до спеціальних автомобілів-рефрижераторів, які стоять у столиці. Кілька таких рефрижераторів було і в інших регіонах України. 

«У цьому рефрижераторному поїзді зберігається кілька сотень тіл російських окупантів. Більшість привезені з Київської області, є і з Чернігівщини, і з деяких інших областей. Вони будуть тут до ухвалення на міждержавному рівні рішення про передачу цих тіл. Українська сторона готова передати їх завтра чи навіть сьогодні», — розповів полковник.

Лямзін додав, що досі з російської сторони не надходило жодних звернень щодо отримання цих тіл.

Відповідно до норм міжнародного права, після завершення активної фази бойових дій сторони мають повернути тіла померлих військових іншої країни. А втім, за словами Лямзіна, росія покидає тіла військових попри гасла «Своїх не кидаємо».

За даними Генштаб ЗСУ, станом на 14 травня росія вже втратила понад 27 200 своїх солдатів на території України.