Україна отримає вакцини проти COVID-19 на безплатній основі для 20% населення

COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безплатній основі для 20% населення у першій половині наступного року.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в Facebook.

«Сьогодні стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення безкоштовно», - заявив санлікар.

За його словами, це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн.

Крім того, Віктор Ляшко зазначил, що до глобального механізму COVAX включено кандидата у вакцини від виробника Moderna (США).

Як раніше повідомлялося, попередні результати дослідження потенційної вакцини від Moderna вказали на 94,5% ефективності попередження розвитку коронавірусної хвороби COVID-19.

«Ставимо пред собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України», - додав санлікар.