Українські музиканти закликають на акцію протесту за Стерненка

Відомі українські виконавці та музиканти розмістили на своїх сторінках у соцмережах анонс акції "Не чуєш? Побачиш" у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка.

Як повідомляє SpeakerNews, серед них: Андрій Хливнюк (соліст гурту "Бумбокс"), Альона Альона, Олег Фагот Михайлюта (ТНМК), Олександр Положинський, Сергій Танчинець ("Без Обмежень") та багато інших.

Акція відбудеться сьогодні, 20 березня, о 19:00 у день народження Стерненка біля Офісу президента Володимира Зеленського.

"Сьогодні Сергію Стерненку - 26. Свій день народження він зустрічає у в’язниці, куди його свавільно кинули через те, що він має власну позицію, принципи та не готовий йти на компроміси з совістю. Його намагалися вбити - не вийшло. Його намагалися демонізувати - не вийшло. Тепер від нього вирішили позбавитися іншим способом - кинути за ґрати у сфабрикованій справі", - зазначається в запрошенні на мітинг, розміщеному в Telegram-каналі Стерненка, який продовжують вести його побратими.

"Приносьте з собою усе те, що зазвичай беруть на довгі прохолодні події. Тепло одягайтеся. Прохання не брати з собою дітей та домашніх улюбленців", - просять у Facebook організатори акції, обіцяючи, що о 23:00 буде "сюрприз від Стерненка".

Зазначимо, що сам в'язень, під час запису свого останнього відеоблогу із судової зали, попросив учора, 19 березня, не просто прийти під офіс Володимира Зеленського, а "якомога гучніше" запитати главу держави, чому він, Стерненко, перебуває в ув'язненні.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до семи років і трьох місяців ув’язнення з конфіскацією половини наявного майна за обвинуваченням у розбої та незаконному зберіганні зброї.