Укрпошта залучить від ЄБРР 63 млн євро для пересувних відділень та сортувальних центрів

На засіданні уряду було ухвалено розпорядження про залучення коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 63 млн євро на реалізацію проєктів "Логістична мережа" та "Сільське відділення" Укрпошти.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

«Своїм рішенням уряд підтримав залучення позики ЄБРР у розмірі 63 млн євро на ключові проєкти компанії з модернізації логістичної мережі та сільських відділень», - йдеться у повідомленні.

Реалізація проєкту "Логістична мережа" передбачає створення нових логістичних центрів Укрпошти та встановлення сучасного сортувального обладнання у логістичних хабах та депо.

А проєктом "Сільське відділення" буде забезпечено оновлення моделі роботи поштових відділень у селах з населенням менш ніж 1 тисяча осіб. Замість сільських стаціонарних відділень поштового зв’язку планується продовжити запровадження до 1900 пересувних відділень з повним функціоналом, які покриють 100% населених пунктів України.

«33 мільйони підуть на 100% покриття країни пересувними відділеннями Укрпошти (близько 2500 машин), а 30 мільйонів — на будівництво нових сортувальних центрів у співфінансуванні з ЄІБ», — уточнив у Facebook голова Укрпошти Ігор Смілянський.

Очільник Укрпошти додав, що попереду ще декілька тижнів перемовин, указів президента і, як він сподівається, вже на початку листопада буде остаточне підписання угоди.

«Щоб уже з початку 2021 почалося і будівництво, і запуск пересувних відділень», — підсумував він.