Укрзалізниця забезпечила понад 800 ліжок у відомчих лікарнях для хворих на COVID-19

Укрзалізниця забезпечила у відомчих залізничних лікарнях понад 800 ліжок для лікування хворих на коронавірус й на сьогодні вже проліковано та продовжують лікуватися близько 1 тисячі таких пацієнтів.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, передає пресслужба компанії.

«Укрзалізниця робить усе можливе для забезпечення фаховими медичними послугами хворих на COVID-19 у відомчих лікарнях. Так, ми мали низку проблем, через дії окремих керівників було зірвано важливі тендери. Не було виконано запланований обсяг фінансування, проте ми актуалізували усі проблеми, швидко вирішуємо їх й на сьогодні у наших лікарнях вже проліковано та продовжують отримувати допомогу близько 1 тис. пацієнтів, хворих на COVID-19», – констатував він.

Нагальними проблемами на сьогодні є модернізація електромереж у лікарнях, оновлення дизель-генераторів та стале постачання кисню.

Вже сьогодні буде опрацьована можливість виділення штату спеціалістів філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» для реконструкції електромереж у відомчих лікарнях.

Разом з тим Укрзалізниця опрацьовує питання виділення коштів для реконструкції кисневих станцій у відомчих лікарнях й веде роботу по закупівлі і безперебійній доставці кисню у лікарні.

Крім цього, Укрзалізниця постійно працює над вчасним забезпеченням медичних працівників засобами особистого захисту та дезінфекції.

За даними компанії, на сьогодні із хворими на COVID-19 працюють 8 відомчих лікарень Укрзалізниці (три – в Києві, дві – в Харкові та по одній у Дніпрі, Львові та Одесі). Вони забезпечені 56 анестезіологічними командами для лікування вказаних пацієнтів, 46 апаратами ШВЛ, 429 кисневими концентраторами та 99 стаціонарними точками доступу до кисню.