Уряд спростив організацію виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок

Під час воєнного стану групи дітей все ще можуть виїжджати за кордон на оздоровлення та відпочинок винятково за наявності згоди Національної соціальної сервісної служби. Водночас під час подання пакета документів більше не потрібно їх нотаріально засвідчувати.

Про це повідомила Державна прикордонна служба із посиланням на постанову Кабінету міністрів №661 від 10 червня.

Перелік необхідних документів:

  • згода Нацсоцслужби на виїзд групи дітей;
  • список групи дітей, які виїжджають за кордон на оздоровлення та відпочинок, та людей, які їх супроводжують, за відповідною формою;
  • паспорти громадян України для виїзду за кордон дітей або їхні свідоцтва про народження;
  • погодження службою у справах дітей згоди законних представників кожної дитини на її виїзд за кордон на оздоровлення та відпочинок;
  • заяви батьків на виїзд дитини за кордон, завірені службою у справах дітей (може здійснюватися без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтва про народження дитини).

Службовець ДПСУ після закінчення перевірки документів групи дітей та їхніх супроводжувачів проставляють на списку штампи з відмітками «Виїзд» або «В’їзд», а також «Державний кордон перетнули» та зазначає загальну кількість людей, які виїхали та повернулися.

Такі зміни уряд вніс для того, щоб можна було швидко організувати виїзд дітей на відпочинок за кордон, а також зробити цей процес контрольованим та безпечним і мати гарантії повернення їх до України.