Уряд виділить 274 млн грн на допомогу особам, постраждалим від домашнього насильства

Міністерство соціальної політики надасть місцевій владі 274,2 мільйона гривень на розширення мережі спеціалізованих служб підтримки людей, які постраждали від домашнього та/або сексуального насильства.

Про це йдеться на сайті уряду.

«Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

За рахунок субвенції можуть бути створені наступні види спеціалізованих служб підтримки: притулки, денні центри (з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат), консультативні служби.

Також передбачено придбання автомобілів для мобільних бригад, які створені при притулках.

«Ми провели велику роботу з усіма регіонами, коли з’ясовували, які спеціалізовані служби у них створені, які з них справді працюють, у яких службах потреба людей є найбільшою. Зараз важливо, щоб кожна громада вірно оцінила потребу мешканців у таких службах, власні можливості їх створити та забезпечити подальшу роботу», - зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Як зазначається, питання розширення мережі спеціалізованих служб є пріоритетним для Мінсоцполітики, його реалізація дасть можливість охопити якісними, доступними та своєчасними соціальними послугами людей, які постраждали від домашнього насильства: забезпечити безпечне тимчасове цілодобове перебування постраждалих, надання психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до людини.