Уряд зупинив роботу метро та скасував залізничне і автобусне сполучення між областями

В Україні зупинять роботу метрополітенів, скасують авіа, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України. Такі заходи Кабінет міністрів України підтримав увечері 16 березня, після пропозиції Володимира Зеленського посилити обмеження через коронавірус, передає пресслужба уряду.

Так, з 18 березня по 3 квітня на усій території України зупиняються регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні.

Також забороняються перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Крім того, з 17 березня по 3 квітня заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

У постанові уряду також йдеться, що Укрзалізниця може виконувати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, але рішення щодо цього має в кожному окремому випадку має бути погоджено з Мінінфраструктури та МОЗ. Якщо йдеться про рейс міжнародного сполучення — за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.