Уряд звільнив голову Укрзалізниці Володимира Жмака

17 березня Кабінет міністрів України звільнив з посади голови Укрзалізниці Володимира Жмака.

Про це повідомив сам Жмак в Telegram-каналі.

Він розповів, що 16 березня отримав дзвінок від голови наглядової ради Укрзалізниці з пропозицією терміново написати заяву про звільнення за угодою сторін.

Жмак зазначив, що рішення щодо його звільнення ухвалювалося безпідставно, незаконно та на диво швидко.

«Оскільки підстав для такої "дружньої пропозиції" я не вбачав, будь-яких повідомлень про недоліки у своїй роботі від наглядової ради ніколи не отримував, цю щедру оферту не прийняв. Після цього, ламаючи всі стереотипи про повільність ухвалення рішень міністерством інфраструктури, міністр уже з самого ранку підготував і передав Кабміну подання на моє звільнення», - написав Жмак.

У пресслужбі Укрзалізниці також переконують, що для його відсторонення немає підстав, пише «Радіо Свобода».

«Вказане рішення виглядає щонайменше дивно - як у зв’язку з відсутністю підстав, так і з грубим порушенням усіх можливих процедур і закону», - підкреслив Жмак.

Про дострокове звільнення Жмака з посади голови Укрзалізниці також повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан. Він додав, що обов’язки голови правління Укрзалізниці наразі тимчасово покладені на члена правління УЗ Івана Юрика.

Нагадаємо, 26 серпня 2020 року уряд призначив Володимира Жмака на посаду голови правління Укрзалізниці. До того він був членом наглядової ради аеропорту «Бориспіль». З 2015 по 2016 рік Жмак був першим заступником голови Одеської облдержадміністрації.