В Держтуризмі просять уряд переглянути заборону на в'їзд для іноземців

В Державному агентстві розвитку туризму просять Кабінет міністрів переглянути умови заборони на в’їзд у країну для іноземців до кінця вересня. Про це повідомляє пресслужба агентства.

У Держтуризмі вважають, що цілковита заборона для іноземців на в’їзд до України може негативно вплинути на туристичну галузь, яка вже постраждала від наслідків пандемії COVID-19 та лише зараз почала відновлюватись.

Також вони вважають, що такий крок «знівелює позитивні зміни та системну роботу державних структур щодо лібералізації та зняття обмежень для відвідування України».

Вони закликають дещо пом’якшити обмежувальні заходи. Зокрема, радять заборонити в’їзд до України лише для тих іноземців, які є громадянами держав із значним поширенням COVID-19, тобто з «червоної» зони.

А ось дозволити в’їзд пропонують іноземцям, які є громадянами держав, в яких кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів менша за кількість таких випадків в Україні.

Однак лише втому випадку, якщо вони відвідають Україну з туристичною метою, що підтверджується електронним бронюванням готелю та/або електронним ваучером від туристичного оператора, за наявності негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, який провели протягом 48 годин до перетину держкордону.

Також радять дозволити перетин українського кордону членам так званих «змішаних» родин, в яких є громадяни України та інших держав.

Нагадаємо, з 29 серпня до 28 вересня включно уряд заборонив в'їзд в Україну іноземним громадянам та особам без громадянства через пандемію коронавірусу (окрім білорусів).