В окупованому Криму до 3,5 років в’язниці «засудили» військового ЗСУ

Підконтрольний окупаційній владі Криму так званий «Джанкойський районний суд» «засудив» до 3 років і 6 місяців українського військового Євгенія Добринського за нібито незаконний перетин кордону РФ та контрабанду наркотиків.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram-каналі.

Обмудсменка наголошує, що ця кримінальна справа є сфабрикованою, і засуджує дії підконтрольного окупаційній владі суду. За її словами, сторона захисту надала докази, які свідчать, що український військовий є невинуватим.

«Вважаю неприпустимим переслідування наших громадян за виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та засуджую дії окупаційної влади, яка продовжує порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права», — вказано в її повідомленні.

Денісова закликала представників міжнародної спільноти продовжити тиск на РФ, щоб зупинити незаконні переслідування й суди над громадянами України та звільнити усіх бранців Кремля.

Нагадаємо, 30 травня 2020 року у Збройних силах України заявили, що в районі півострова Чонгар біля анексованого Криму викрали українського військового, який ніс службу на спостережному посту. Зникнення військового виявили о 5:00 ранку 30 травня.

Згодом стало відомо, що зниклий — військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

Російська сторона стверджує, що він сам «пройшов пішки по дамбі залізничних колій у напрямку між н.п. Сиваш і Джанкоєм» і перетнув «держкордон» із Кримом.