В окупованому Криму прогриміли вибухи на військовому аеродромі: є жертви

Біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому. Попередньо, п'ятеро людей постраждали, ще одна людина загинула.

Про це повідомляють проросійські Telegram-канали.

Також факт вибуху підтвердив «радник» окупаційного «очільника» анексованого Криму.

«Поки що можу підтвердити лише сам факт кількох вибухів у районі Новофедорівки. Прошу всіх почекати офіційних повідомлень та не плодити версії», — зазначив він.

На місце вибухів виїхав так званий очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Як пише «РИА Новости», до Новофедорівки виїхали «швидкі» з Євпаторії та Сакського району. На місці вже працюють рятувальники.

У міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». Постраждалих внаслідок вибухів немає. Авіатехніка теж не постраждала, зазначили там. Наразі триває гасіння пожежі та встановлення причини вибухів. У міноборони запевняють, що жодних обстрілів по майданчику, де зберігались боєприпаси, не було.

«Голова» Криму Аксьонов заявив, що у Новофедорівці «посилено всі заходи для гарантування безпеки об'єктів інфраструктури та населення». Зокрема, за його словами, виставили огорожі та патрулі у радіусу 5 км від вибуху.

У Сакському районі оголосили евакуацію населення. Водночас російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах та готелях.

Внаслідок вибухів щонайменше п'ятеро людей постраждали, зокрема одна дитина. За словами Аксьонова, ще загинула одна людина.

За його словами, «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Аксьонов також додав, що загальної евакуації в районі немає: вона стосується лише мешканців будинків, які розташовані близько до аеродрому.

Селище Новофедорівка розташовується на березі Чорного моря, біля міста Саки на західному узбережжі півострова Крим. У селищі є військовий аеродром та полігон російського міноборони.