В Україні повністю вакцинувалися проти COVID-19 лише 29% вчителів - МОН

Перед початком нового навчального року в Україні повністю вакцинувалися проти коронавірусу лише 29% співробітників колективів шкіл. У разі локдауну працювати офлайн зможуть лише заклади, де вакциновані 80% працівників.

Про це «Громадському радіо» розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки Юрій Кононенко.

За його словами, станом на 27 серпня повністю вакцинувалися 185 тисяч працівників (29%), ще 145,5 тисяч людей отримали лише першу дозу. У Міносвіти такі показники вважають успішними, але запевняють, що працюють над тим, аби збільшувати показники.

Кононенко зазначив, що вакцинація освітян не є примусовою, проте відомство працює над тим, щоб заохочувати робити щеплення. Наприклад, в Івано-Франківську вчителям, які вакцинуються до 1 вересня, обіцяють премії.

«Працюємо над пропагуванням, над тим, щоб усі працівники та працівниці мали доступ до вакцини. Обов’язкової умови бути вакцинованими для початку роботу немає», — сказав чиновник.

Як раніше повідомлялося, під час «жовтого», «помаранчевого» та «червоного» рівнів епідемічної небезпеки школи зможуть працювати офлайн, лише якщо 80% освітян будуть вакциновані. В іншому разі - навчання відбуватиметься дистанційно. Наразі Україна перебуває у «зеленій» зоні.