В Україні спільно з канадцями створять підприємство з виробництва боєприпасів для стрілецької зброї

Державний концерн «Укроборонпром» і Державна акціонерна холдингова компанією «АРТЕМ» разом із канадськими компаніями Waterbury Farrel та GL Munitions INC спільно запустять підприємство з виробництва боєприпасів для стрілецької зброї.

Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому.

«1 червня поточного року Укроборонпром і ДАХК  «АРТЕМ» підписали з канадськими партнерами угоду щодо співпраці у питаннях виробництва боєприпасів до стрілецької зброї», - йдеться у повідомленні.

Це дозволить разом побудувати завод, де вироблятимуть патрони.

Як зазначається, всесвітньо відомий канадський виробник і постачальник обладнання для оборонної галузі Waterbury Farrel заснований у 1851 році. Компанія є підрозділом Magnum Integrated Technologies Inc.

Наразі Waterbury Farrel бере участь одразу в декількох великих міжнародних проєктах в оборонній галузі.

Відомо, шо Укроборонпром останні 5 років тісно співпрацює з іноземними партнерами й укладає домовленості про розгортання виробництва на території України. Так, у вересні 2015 року Концерн домовився про співпрацю з американською компанією Textro у сфері виробництва важкої броньованої техніки. А вже наступного року підприємство «Антонов», яке входить до Укроборонпрому, та аравійська компанія Taqnia домовилися про кооперацію стосовно зведення літакобудівного комплексу та організації виробництва літаків Ан-132 у Королівстві Саудівська Аравія.