В Україну повернули підлітка-сироту, якого тітка силоміць вивезла до росії

В Україну повернули 16-річного хлопця-сироту, якого до рф проти волі вивезла тітка й оформила йому там російське громадянство.

Про це повідомила Українська мережа за права дитини.

Як зазначається, 16-річному Святославу батьків заміняв старший брат, який з початком великої війни доєднався до лав Збройних сил. У цей час підліток жив з тіткою у місті Лисичанську на Луганщині.

Згодом вона вирішила вивезти хлопця у Воронезьку область рф, адже перебувати в Лисичанську стало дуже небезпечно. А втім, до цього вона обіцяла старшому племіннику вивезти його брата в інше українське місто. Ба більше, у росії вона оформила підлітку громадянство та відправила на навчання у місцеву школу. 

Святослав продовжував учитися в рф, проте не полишав думок бути поруч із братом в Україні. Тоді старший брат хлопця також почав шукати можливості повернути його додому.

Він хотів самостійно дбати про молодшого брата й виховувати його попри те, що зазнав сильного поранення й наразі пересувається на протезах. Зрештою Святослава вдалося повернути в Україну, де він нарешті зустрівся зі своїм братом.