Верховний суд заборонив забудову Протасового Яру у Києві

Верховний суд остаточно заборонив забудову Протасового Яру, скасувавши рішення Київської ради під головуванням колишнього міського голови Леоніда Черновецького.

Про це розповіли на сторінці ініціативи «Захистимо Протасів Яр».

Суди нижчої інстанції визнали, що рішення 2007 року, яким ділянку в Протасовому Яру перевели із територій зелених насаджень до категорії земель житлової та громадської забудови, що дозволяло будівництво на цій території, було незаконним.

Наголошувалося, що передача землі під забудову суперечила інтересам громади, а громадські слухання щодо цього не проводились.

Крім того, ця територія входить до Центрального історичного ареалу міста Києва та зони ландшафту під охороною, а тому дозволяти її забудовувати міськрада не мала б, зазначили захисники Протасового Яру.

Верховний суд не переглядав справу по суті, оскільки дійшов висновку, що права компаній забудовників не порушуються скасуванням рішення.

Ця постанова Верховного суду від 30 листопада означає, що питання вже неможливо переглянути в українських судах, і рішення Київради 2007 року скасоване остаточне.