Військові до Дня Збройних сил отримають близько 300 квартир

До Дня Збройних сил України військовослужбовці отримають близько 300 квартир.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України, передає пресслужба глави держави.

Він зауважив, що незмінним пріоритетом є соціальний захист військових та їхніх родин, зокрема забезпечення житлом. За словами глави держави, до Дня Збройних сил України військовослужбовці отримають близько 300 квартир. А загалом за рік для понад 600 військових питання власного житла вирішене повністю.

Також Зеленський акцентував увагу на тому, що фінансування оборони не скоротиться ні на гривню, а Збройні сили України отримують новітню та модернізовану зброю й техніку.

«Ми ніколи не будемо економити на власній армії, а отже – і на безпеці власної країни», – заявив президент.

Окрім того, за його словами, у 2021 році влада запланувала постачання до ЗСУ значного обсягу ракет, артилерійських боєприпасів, ракетно-артилерійського та бронетанкового озброєння та техніки, модернізованих літаків, вертольотів, безпілотних авіаційних комплексів, кораблів, катерів.

Також Зеленський повідомив, що менш ніж за рік було збудовано польове містечко Центру підготовки підрозділів «Широколанівський», який майже готовий до експлуатації та не менш важливими, на переконання президента, є й сучасні модульні містечка для підрозділів, що несуть бойове чергування на межі з тимчасово окупованим Кримом, такі як польова база «Новоолексіївка».

Нагадаємо, сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме у цей день 1991 року Верховна Рада України ухвалила закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України».