Врятованих українських моряків із затонулого судна Arvin виписали з лікарні

П'ятьох врятованих українців - членів екіпажу судна Arvin, яке затонуло біля Туреччини 17 січня, - вже виписали з лікарні та готують до повернення в Україну. 

Про це повідомляє посольство України в Туреччині.

«Українських моряків, врятованих із затонулого судна Arvin, виписали з лікарні. Стан здоров’я задовільний», - йдеться у повідомленні.

Їх забезпечили одягом, взуттям, їжею та готелем завдяки підтримці губернатора міста Бартин. Хлопці не обмежені на виїзд, тому консульським відділом здійснюються усі заходи для повернення їх в найближчі дні в Україну.

За даними пресслужби Міністерства закордонних справ України, рятувальники знайшли тіла трьох загиблих членів екіпажу. Наразі триває процедура їх ідентифікації.

Однак, як повідомив Громадському керівник консульського відділу посольства України у Туреччині Андрій Білик, підтверджена інформація лише про знайдене одне тіло.

«За результатами розпізнання, ним виявився громадянин Російської Федерації — капітан судна. Пошуково-рятувальна операція продовжується, ВМС Туреччини направили додатковий корабель для пошуку наших громадян, також було виділено два гелікоптери для пошуку на морі та на суші», — сказав керівник консульського відділу посольства.

Він зазначив, що пошуки п’ятьох українських моряків, які були на борту, продовжуються. Крім того, з його слів, якщо будуть дозволяти погодні умови, то виділять автоматизовану машину, яка буде контролювати дно моря.

За інформацією консульства, судно прямувало до болгарського міста Бургас, а попередню версію аварії ще не встановили. 

«Попередньої версії немає, оскільки ще надаються покази, й ми очікуємо офіційного підтвердження турецької сторони, після чого буде надана інформація про причини аварії судна», — додав Білик. 

У консульстві тримають контакт із рідними усіх українців, як врятованих, так і тих, чиї пошуки ще тривають.  

Нагадаємо, 17 січня біля берегів Туреччини затонув суховантаж Arvin. Загалом на борту перебували 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. Вдалося врятувати 5 українців та одного росіянина. Пошуки інших членів екіпажу тривають.