Якби невдовзі були президентські вибори, лідирували б Зеленський та Бойко — соцопитування

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів отримав би чинний президент Володимир Зеленський. За нього готові віддати свій голос 40% респондентів, які взяли б участь у виборах і визначилися, за кого голосуватиме. Про це свідчать результати дослідження, яке провела соціологічна служба «Центр Разумкова».

Також зазначається, що за лідера партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка свій голос готові віддати 15% респондентів, 13,5% — за лідера «Європейської солідарності Петра Порошенка та 10% — за лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, найбільшу підтримку виборців отримала б партія «Слуга народу» — за неї готові віддати свій голос 36% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За «Опозиційну платформу — За життя» готові віддати свій голос 15% таких респондентів, за «Європейську солідарність» — 13%, за «Батьківщину» — 10%, за «Силу і честь» — 5%.

Дослідження провели з 13 по 17 лютого 2020 року. У межах нього опитали 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.