«Європейська солідарність» наполягає на створенні ТСК щодо розкрадання коронавірусного фонду

Фракція «Європейська солідарність» вимагає створити Тимчасову слідчу комісію Ради для розслідування розкрадання коштів з Фонду для боротьби з коронавірусом.

Про це заявила співголова фракції Ірина Геращенко на погоджувальній раді, передає пресслужба політсили.

«Ми вимагаємо створення ТСК про використання коштів, які були направлені на боротьбу з COVID-19. Також наша фракція зареєструвала постанову, в якій ми вимагаємо негайного звіту від Зеленського, який в березні створив координаційний штаб, який не займався нічим весь цей час, звіту про використання коштів, відповіді, що робила місцева влада в цей час, яка отримала серйозні кошти від децентралізації, але так само діяла неефективно в питанні боротьби з COVID-19», – наголосила Геращенко.

Вона нагадала, що вісім місяців тому Верховна Рада перерозподілила з бюджету 65 млрд грн на боротьбу з пандемією. Та звинуватила владу, що за цей час вона не закупила жоден новий ШВЛ, не встановила жодне КТ, не подбала про кисневі маски, підведення кисню та доступні тести.

«Ми вимагаємо, щоб всі 65 млрд грн були направлені на боротьбу з COVID-19, а не на «велике крадівництво», де без тендерів сьогодні латають дороги і чомусь ці латання коштують в 2-3 рази дорожче, ніж за попередньої влади», – наголосила народна депутатка.

Також Геращенко закликала колег по парламенту об'єднати зусилля і змусити владу решті решт прозвітувати.

«Ми хочемо подякувати колегам, які підготували постанову, яка по суті враховує багато пунктів, запропонованих Порошенком в контексті боротьби з COVID-19. Єдине, ми пропонуємо, щоб ми об’єднали наші дві постанови, були долучені декілька речей – не створення нової Координаційної ради, а звіт Зеленського, який вже створив свою Координаційну раду ще вісім місяців тому. Так само, захист лікарів, повернення 5 млрд грн до освітнього фонду для того, щоб в школах і університетах боролися з COVID-19, а не крали ці гроші», – наголосила співголова фракції.

Вона додала, що кожен регіон має представити «свій маленький фонд до рівня ОТГ по боротьбі з COVID-19», а держава має запропонувати стратегію по боротьбі з пандемією.

«Ми чекаємо звіту уряду, нам необхідні доступні тести. Ми пропонуємо дійсно об’єднати ці дві постанови, щоб все це було враховано», – підкреслила Геращенко.