За експосадовця «ПриватБанку» Яценка внесли заставу у 52 млн грн

За колишнього першого заступника голови правління «ПриватБанку» Володимира Яценка внесли заставу у 52,21 млн гривень.

Про це повідомила речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис у коментарі Громадському.

Вона зазначила, що заставу внесли у повному розмірі. Кошти надало товариство з обмеженою відповідальністю. Але його назву суд не може оприлюднювати.

Черемис додала, що наступним кроком має стати те, що ТОВ, яке внесло заставу, повинне взяти довідку в суді та звернутися до місця утримання Яценка. Лише коли товариство продемонструє довідку, підозрюваного можуть звільнити з-під варти.

Проте, якщо Яценко вийде з-під варти, він повинен буде носити електронний браслет, не виїжджати з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, судді, прокурора, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання усі паспорти.

Нагадаємо, 25 лютого Вищий антикорупційний суд відправив Яценка під варту до 22 квітня 2021 року. Альтернативою затримання призначили заставу. 

Як раніше повідомлялося, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру трьом колишнім посадовцям «ПриватБанку» у розтраті понад 136,89 млн гривень: ексголові правління «ПриватБанку» Олександру Дубілету, колишньому першому заступнику голови правління Володимиру Яценку та колишній керівниці одного з підрозділів «ПриватБанку», яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління у пов'язаній страховій компанії.