Захисники Маріуполя вийшли на зв'язок із сім'ями - ЗМІ

Деякі українські військові, які вийшли із заводу «Азовсталь» у Маріуполі, змогли зв'язатися телефоном зі своїми родинами.

Про це повідомили AP та The Guardian.

Катерина Прокопенко, дружина командира полку «Азов» Дениса Прокопенка, розповіла, що змогла почути свого чоловіка під час короткої розмови телефоном.

«Він сказав, що у нього все добре, і запитав, як я», — розповіла Катерина.

Також вона повідомила, що полонені не зазнавали насильства. Чи зміг Денис Прокопенко вільно говорити під час розмови, невідомо.

За словами Катерини, телефонний дзвінок був можливий за домовленістю між урядами України та росії та завдяки посередництву Червоного Хреста, який відвідував деяких українських бійців.

Катерина Прокопенко та Юлія Федосюк, яка також є дружиною військовослужбовця з полку «Азов», розповіли AP, що домовленості між Україною та росією передбачають належне поховання загиблих бійців та певні умови для військовополонених, зокрема можливість телефонувати членам сім'ї кілька разів на тиждень. Так, кілька сімей отримали дзвінки від військових.

Більше деталей цієї угоди не розкриваються.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, з металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі вийшли приблизно 1 700 українських військових, у тому числі члени полку «Азов». Проте українська влада ці дані не коментують.

Всі українські бійці були вивезені минулого тижня на територію Донецької області, контрольовану росією.