Зеленський домовився з трьома українськими олігархами про фінансування ряду проектів по всій країні

Президент України Володимир Зеленський заявив про домовленості з українськими олігархами Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським про їхню участь у фінансуванні і підтримці певних соціально-економічних і гуманітарних проектів на Донбасі і по всій країні. Про це він сказав під час свого виступу на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві, пише НВ.

За словами глави держави, великі бізнесмени беруть на себе відповідальність за вирішення конкретних питань.

«Наприклад, пан Пінчук забезпечить вже зараз квартирами 24 сім'ї наших полонених моряків, і далі буде займатися проблемами соціальної допомоги всіх військовослужбовців. Це наша домовленість», — пояснив він.

З Ахметовим, за словами президента, вдалося домовитися про скасування формули«Роттердам+» і інвестиціях в медицину, дороги та інфраструктуру на Донбасі.

«Пан Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає», — підкреслив Зеленський.

Він також закликав представників бізнесу залучатися до фінансування проекту відновлення та реінтеграції Донбасу в якості інвесторів і меценатів.

«Я закликаю вас не залишатися осторонь. Ми публічно запропонували напрямки, але ваша участь — це виключно ваше рішення і ваша справа. Те ж саме я недавно запропонував і власникам великого бізнесу — Ринату Ахметову, Віктору Пінчуку, Ігорю Коломойському, з іншими я ще не зустрівся, збираюся», — резюмував він.