Зеленський підписав закон про підтримку бізнесу на період карантину в «червоних» зонах

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №1358-ІХ «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». 

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Відповідно до закону, фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які були змушені припинити свою діяльність через карантинні обмеження у «червоних» зонах, отримають з державного бюджету України одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія».

«Застрахована особа має право звернутися із заявою про виплату допомоги протягом 30 днів із дня запровадження на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», - йдеться у документі.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5300 про виплату допомоги бізнесу в регіонах, які потрапили до «червоної» зони карантину.