Зеленський пообіцяв безкоштовно роздати смартфони вакцинованим проти COVID-19 людям похилого віку

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв усім вакцинованим проти коронавірусу українцям віком від 60 років безкоштовні сучасні смартфони та пільгові тарифи.

Про це глава держави заявив на онлайн-презентації нових послуг «Дії» Diia Summit 2022.

За його словами, перехід до «держави в смартфоні» ускладнюється тим, що люди похилого віку не тільки не вміють користуватися інтернетом, але й не мають смартфона.

«Переваги цифрової держави мають бути доступні всім незалежно від віку. Тому у квітні буде запущено нову велику державну програму. Незабаром усі вакциновані українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний якісний, сучасний, швидкий смартфон і пільговий тариф», - зазначив Зеленський.

Вибрати назву для відповідної програми пропонують самим громадянам. У такий спосіб президент представив електронні опитування для українців через «Дію». Серед варіантів – «єСмартфон», «БабусяФон», «єДідусь» та «єБабуся».

Опитування вже доступне у «Дії», зазначив Зеленський.

Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, під час брифінгу з журналістами міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що запис на отримання смартфонів розпочнеться у квітні цього року. Безпосередньо їх видача залежатиме від термінів, коли вони зможуть виготовити пристрої.

Більшість проєкту хочуть реалізувати цього року. Всього смартфони зможуть отримати 8,5 млн громадян.

Нагадаємо, з 19 грудня 2021 року в Україні запрацювала державна програма «єПідтримка», що передбачає виплату 1000 грн громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Зокрема, українці віком від 60 років можуть придбати за ці кошти ліки.