Зеленський пообіцяв повністю вакцинованим проти COVID-19 громадянам по тисячі гривень

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже пройшла пік захворюваності на коронавірус, а навантаження на медичну систему поступово спадає. Щоб підтримати бізнес та громадянам, повністю вакцинованим проти COVID-19 громадянам України обіцяють виплатити по тисячі гривень.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського у Facebook.

Президент анонсував продовження чинних програм підтримки та запровадження нових інструментів.

Зокрема, найближчим часом має запрацювати програма підтримки тих сфер, які найбільше постраждали від карантину: креативної, спортивної і транспортної.

«Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення [проти коронавірусу], зможе отримати одну тисячу гривень швидко і зручно, тобто через додаток "Дія"», ㅡ заявив Зеленський.

Він додав, що за ці гроші можна буде придбати абонемент у спортзал, фітнес-клуб, відвідати кінотеатри, музеї та виставки, або купити квитки для мандрівок всередині країни.

Програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 мільярдів гривень. Ще стільки ж ㅡ на початку 2022 року.

«Ми розуміємо, що смартфони і "Дія" поки що, на жаль, є не у кожного. Тож ця програма діятиме не один місяць і держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень всім вакцинованим громадянам України. Зокрема, людям похилого віку, про що повідомимо незабаром», ㅡ сказав Зеленський.