Американська компанія PepsiCo відкрила у росії новий завод

Американська компанія PepsiCo запустила під російським Новосибірськом першу чергу заводу з виробництва снеків та солоних закусок. 

Про це заявив міністр сільського господарства Новосибірської області Євген Лещенко, передає пропагандистське видання ТАСС.

За його словами, проєкт орієнтований на постачання по Сибіру і за кордон. Міністру «поки не зрозуміло», коли підприємство вийде на проєктну потужність, бо виникли «складнощі» з постачанням технологічного обладнання.

«Воно все імпортне, перебуває під санкційними обмеженнями», — заявив російський міністр.

Для своєї роботи підприємство використовує картоплю, вирощену в регіонах Сибіру, зазначив Лещенко. Потужність заводу зараз становить близько 60 тисяч тонн.

Міністр уточнив, що завод вироблятиме снеки та солоні закуски. Єдиний бренд чипсів, вказаний на російському сайті PepsiCo, — це Lay's, який присутній і в Україні.

Будівництво заводу розпочалося на території промислово-логістичного парку Новосибірської області восени 2020 року. Спочатку запустити перші черги проєкту планувалося у 2021 році, але терміни перенесли. Інвестиції в цей завод оцінювалися на суму понад 12 млрд рублів.

Незабаром після початку повномасштабного вторгнення рф, у березні 2022 року, PepsiCo заявила про припинення в росії продажу напоїв, інвестицій та рекламної діяльності. А втім, продовжити будівництво заводу під Новосибірськом це не завадило.

Як відомо, PepsiCo виробляє безалкогольні напої, соки, чипси, закуски, молочні продукти й інші харчові продукти під брендами: Chester's, Chipsy, Lay’s, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7Up, Simba, Snack a Jacks, Sonric’s, Tropicana тощо.