Аварія туристичного катера в Будапешті: зросла кількість загиблих

Кількість загиблих внаслідок перекидання прогулянкового катера на річці Дунай у центрі Будапешта зросла до 8 осіб, з них 7 – громадяни Південної Кореї і 1 – громадянин Угорщини, передає ВВС.

Ще 21 людина вважається зниклою безвісти, серед них щонайменше одна дитина. Сімох туристів доставили в лікарню з переохолодженням.

Трагедія трапилася в середу ввечері, близько 21:00 за місцевим часом, просто біля будівлі угорського парламенту. 

Сім людей було врятовано на річці, яка дуже розлилася після дощів. Однак рятувальники говорять, що через сильну течію шанси знайти когось живим мінімальні, але пошукова операція продовжується.

На прес-конференції в четвер представник поліції Адріан Пал заявив, що човен затонув «протягом семи секунд» після зіткнення.

Повідомляється, що всього на човні було 35 осіб – переважно туристи з Південної Кореї і два члени екіпажу. Тривають пошуки зниклих безвісти.

Що відомо про інцидент? Човен, який затонув біля будівлі парламенту, має назву Hableany, або «Русалка». Кадри відеоспостереження нібито показують два судна за кілька хвилин до зіткнення біля моста Маргіт (Маргарет).

Деякі очевидці повідомляють, що Hableany отримав удар ззаду.

Поки що інформацію про зіткнення влада не підтверджує.

Прогулянковий човен «Русалка» являв собою двоповерховий 27-метровий круїзний катер, який міг перевозити до 60 осіб. Корабель був побудований у Херсоні 1949 року, а з 1990-х експлуатувався в Угорщині.

У Південній Кореї відреагували на повідомлення про загибель своїх громадян. МЗС країни здивувалося, що у туристів на катері, який перекинувся і затонув, не було на собі рятувальних жилетів. Це непокоїть південнокорейських дипломатів. За їх словами, в угорській столиці – звичайна справа бачити на річкових екскурсіях туристів без рятувальних жилетів. Однак представник південнокорейської турфірми, яка організувала поїздку, сказав, що все сталося, коли катер стояв на якорі.

Деталі трагедії зʼясовуються.