Байден доручив розвідці зібрати дані про РФ щодо отруєння Навального та можливого втручання у вибори США

Президент США Джо Байден дав розпорядження розвідувальним службам зібрати інформацію щодо хакерських атак Росії, її втручання в американські вибори та отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це на брифінгу заявила речниця Джен Псакі.

За її словами, президент чекає від розвідки оцінки щодо хакерської атаки на компанію Solar Winds, російського втручання у вибори США 2020 року, застосування хімзброї проти опозиціонера Олексія Навального, а також щодо даних про виплату грошей за напади на військових США в Афганістані.

Окрім іншого, Байден виступив за продовження на п’ять років Договору про скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь, або СНО-III, підкреслила Джен Псакі, пише Reuters.

Як зазначається, термін дії цього договору, який стосується скорочення ядерних арсеналів США та Росії, сплине 5 лютого 2021 року, якщо сторони не домовляться взаємно продовжити його.

Як передає Washington Post з посиланням на заяви офіційних осіб, Байден не має наміру влаштовувати «перезапуск» відносин із Росією й готує нові заходи у відповідь на її «агресивні дії».

«Ми будемо прагнути залучити Росію до відповідальності за її нерозумні й агресивні дії, які ми спостерігали останніми місяцями й роками», - заявив один зі співрозмовників видання.